De ligger stablet i tusentall på lageret i baren i Stavanger.

– Det er vel totalt noen tusen tusentall flasker med øl her inne, sier innkjøpsansvarlig Synnøve Deguet.

Trolig er det ikke noen annen bar i Norge som kan skilte med flere ølsorter enn Cardinal.

– Lageret her er noe av det viktigste for oss. Det er vi veldig opptatt av, sier Deguet.

Joar Mestad står ved siden av, en av tre gründere bak it-selskapet Retail Solution. Sammen med brødrene Svein Ole og Rolf Bowitz tar han sikte på å kapre mange nye kunder som Cardinal. De tre har gjennom selskapet Retail Solution utviklet et it-system som tar hånd om alt fra bestilling, økonomi, drift og lager i serveringsbransjen.

– I løpet av fem år er målet å omsette for en halv milliard kroner, sier Mestad om selskapet som ble etablert på tampen av 2016.

– Da bestemte vi oss for å gå all in, sier han.

Verdt 100 millioner

De siste årene har det poppet opp ulike selskaper som satser på digitalisering innen serveringsbransjen. Under koronaepidemien har flere av selskapene, særlig selskaper som satser på rene serveringsløsninger, opplevd enorm etterspørselsvekst.

Men de tre Stavanger-gründerne regner ikke med særlig hjelp av koronautbruddet.

– Vi hadde budsjettert med rundt 60 millioner kroner i omsetning i år. Men korona gjør at vi nok ender rundt 50 millioner kroner, sier Mestad.

Nå har de gründerne fått stavangerfamilien Øgreid til å satse på vekstutsiktene. Øgreid as kjøper nå mellom 40 og 50 prosent av aksjene i selskapet. Kjøpesummen er hemmelig.

– Vi er blitt enige om ikke å si noe om verdsettelse, sier Mestad.

Etter det Dagens Næringsliv har grunn til å tro er Retail Solution verdsatt til rundt 100 millioner kroner.

Fjoråret ga en omsetning på nærmere 34 millioner kroner og nærmere to millioner kroner i driftsresultat.

Blant Stavangers rikeste

Øgreid-familien er en av Stavangers mest formuende familier. Gjennom en rekke storsalg de siste årene har familien bygget seg opp en anselig formue. Den siste store transaksjonen var salget av kjøpesenteret Herbarium for rundt 900 millioner kroner like før sommeren.

Øgreid-familien eide bilkonsernet Miklagruppen (tidligere Bavaria Nordic) og sammen med Stavanger-investoren John Arild Ertvaag og hans familie. Den bokførte gevinsten for salget av bilforhandlerkjeden i 2017 var på 526 millioner kroner for hver av familiene. I tillegg solgte de to familiene deler av de tilhørende eiendommene med en bokført gevinst hver på vel 165 millioner kroner.

Familien har også innkassert vel en milliard kroner ved salget av Anker-kvartalet i sentrum av Stavanger. Det er Halvor Øgreid som nå styrer familiens investeringer fra lokaler i sentrum av Stavanger. Han overtok toppjobben i Øgreid-systemet etter sin far, Knut Øgreid for nærmere tre år siden. Halvor Øgreid er femtegenerasjon i familien som driver selskapet. Samtidig med generasjonsskiftet ble virksomheten omdefinert som et investeringsselskap.

Satsingsområdene for familien er definert som eiendom, offshoreservicerederiet Atlantic Offshore, investeringer i små og mellomstore selskaper og aksjeinvesteringer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.