Ryktene om en mindre Ipad har svirret lenge, og i høst har de virket mer konkrete enn tidligere. Nå kommer enda mer konkrete rykter, men de trenger ikke å være sanne, understreker Fortune- blogger Philip Elmer-Dewitt.

Informasjonen kommer fra en stor Apple-investor, som skal ha hørt det fra flere kilder.

Disse kildene hevder at invitasjoner til lanseringen av en mindre Ipad vil sendes ut 10. oktober. I så fall er det sannsynlig at lanseringen vil skje 17. oktober, og at produktet kan være i butikkene fredag 2. november, hvis Apple følger sin vanlige lanseringsrytme.

En Ipad mini ventes å ha en skjerm på 7,85 tommer, mens en vanlig Ipad har en skjerm på 9,7 tommer. En eventuell mini-versjon vil da få en skjermoverflate på omtrent to tredjedeler av originalen.

Ingen kommentar
Som vanlig vil ikke Apple kommentere saken, men det har mange andre gjort.

- Tidspunktet er bra for julesalget, og det er innenfor rammene av det folk ventet, sier Brian White, analytiker i Topeka Capital Markets, ifølge Computerworld.com.

Ezra Gottheil i Technology Business Research mener det er litt sent, men ikke for sent.

Stort marked?
Flere analytikere har ment at en slik lansering vil være bra for Apple, både fordi den kan gi Apple innpass i et marked for rimeligere nettbrett, og fordi enkelte foretrekker en mindre enhet.

- Jeg tror det er klart nå at det finnes to typer nettbrett, en for mediabruk og en for både mediabruk og produksjon, sier Gartner-analytiker Carolina Milanesi, ifølge Computerworld.com.

White i Topeka Capital Markets tror dette blir et kjempemarked.

- En Ipad mini vil bli en ganske viktig sak.... det blir enormt. Etter hvert vil dette bli større enn det tradisjonelle Ipad-markedet mener han.

Den spådommen forutsetter selvsagt at Apple faktisk lanserer et slikt produkt.

Les også: Vi har testet Iphone 5

<b>Nye Iphone 5 blir datasinke</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.