For få år siden slet Trine Strømsnes med å få dekning på hytta ved Venabu, men nå har oppgradert nett åpnet for tidligere utenkelige muligheter.

- Jeg hadde møte med 30 mennesker over hele Euorpa og holdt presentasjon fra hytten, 1000 meter over havet, sier hun.

Kunne ta fri
Forrige uke hadde hun et møte hun ikke kunne komme unna på jobben, men takket være god 3G-dekning rundt hytta, var hun ikke låst til kontoret. Hun kunne ta ferie, og delta på møtet, som riktignok ble to timer, ikke bare noen minutter som planlagt.

- Min bedre halvdel var ikke helt happy, innrømmer hun.

Strømsnes forteller at hun deler dokumenter, snakker og holder videokonferanser over 3g-linjene. Som marketingdirektør for Nord-Europa i Cisco går det sjelden lang tid mellom møtene. Hun har for eksempel ofte telefonmøter i bilen hjem fra jobb – som fortsetter sømløst på for eksempel iPad eller Mac når hun kommer hjem.

- Nett på hytta gjør at jeg kan ta ferie, sier hun, og forteller at hun også tar ovale weekender der – med jobbing fredag eller mandag.

Ikke bra nok uten 3G
Denne sommeren og neste sommer vil svært mange hytter få 3g-dekning for første gang, noe som kan føre til at hastigheten på det mobile internettet mer enn tidobles, noen ganger nesten hundredobles. Neste sommer kan LTE, såkalt 4G ha nådd en del hytteområder.

- Du merker ganske stor forskjell på 2g og 3g, sier Strømsnes, som gleder seg over at det blir bygd ut god hastighet i stadig flere områder.

- Ikke en ulempe
Cisco har tilrettelagt for arbeid utenfor kontoret rent teknisk, og det er også viktig at man har aksept for at folk jobber slik.

- Det er egentlig ikke noe ulempe, jeg har alt på min Mac og ingen papirer på kontoret. Dette gir meg mulighet til å være på hytten mye lenger.

Strømsnes har dessuten et team som er spredt over seks land i Europa, en sjef som sitter i England og jobber mye med folk i USA.

- Egentlig er det det samme om jeg er på kontoret, i bilen, på hytta eller hjemme. Jeg gjør jobben like effektivt og arbeidet er ikke basert på at du sitter på kontoret fra åtte til fire, men at du gjør jobben din, sier hun.

Les også: Lover tidenes raskeste sommer (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.