Norske Hanna Aase betalte 100.000 kroner for å bli med på World Economic Forum i Davos – og møtte Randi Zuckerberg.

I november slapp Hanna Aase sin egenutviklede mobilapp – wonderloop – i New York.

Hun håpet at Facebook-gründer Mark Zuckerberg skulle sette kaffen i halsen når han så appen – ifølge henne selv en ”sexy utgave av Linkedin”.

  Blant næringslivtopper og verdensledere har norske Hanna Aase minglet og festet i Davos under World Economic Fourm denne uken. Facebook-gründer Mark Zuckerberg var ikke med. Det var derimot søsteren Randi Zuckerberg som driver selskapet Zuckerberg Media.

– Ett steg nærmere Zuckerberg, sier Hanna Aase.

Zuckerbergs opptreden på en av festene i Davos blir stående som et høydepunkt for Aase.

– Boken hennes selger nok bra, og mediefirmaet går godt. Men hvis ikke kan hun alltids gjøre en sangkarriere, sier Aase, som så henne synge fra toppen av pianobaren.

Aaase har vært i Davos de siste tre årene for å mingle og knytte kontakter. Det var også her en ung mann for tre år siden ble nysgjerrig da han så tegningene hun hadde laget av hvordan appen skulle se ut.

– Han utvidet tankegangen min, på en måte jeg aldri hadde klart selv. Jeg har alltid vært seriøs og ambisiøs, men der traff jeg en som var mye mer visjonær, og som fikk meg til å innse at jeg ikke tenkte stort nok, sa Aase til DN i November.

Hun sier oppholdet i Davos er dyrt – men likevel verdt pengene. Unge gründere slipper unna med en noe lavere inngangsbillett enn de rikeste og mektigste. Selv har hun betalt 100.000 kroner for å bli med.

– På World Economic Forum er det så enormt mange muligheter til å komme i kontakt med mennesker.

Hun har brukt tiden til å vise frem appen og til å jakte på samarbeidspartnere og investorer. Mye av jobben skjer på kveldstid.

– Googlefesten var et fantastisk arrangement. Det var også gøy med Forbes-festen, sier Aase.

Google-festen har de siste årene vært det hotteste arrangementet under World Economic Forum i Davos. På festen i år deltok også flere fra den norske Davosdelegasjonen.

Hun sier rundt 5000 personer har så langt lastet ned appen siden lanseringen ifjor, og hun sier selskapet nå har behov for å ansatte noen til å følge opp brukerne.

– Vi jakter på 6 millioner kroner, for å videreutvikle selskapet. Vi må i alle fall ansette en ny person, sier hun.

I februar lanseres også appen i Norge – på norsk.

Les mer om Hanna Aase: Appen hennes skal få Zuckerberg til å sette kaffen i halsen

Les også:
Nytt supernett i anmarsj

Gigantbilde til budsjettpris (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.