I dag lanseres den nye iPhone 5S, og etter all sannsynlighet billigtelefonen iPhone 5C. I tiden frem mot lanseringen har det vært mange spekulasjoner knyttet til hvordan den nye telefonen vil se ut og hvilke applikasjoner den vil inneholde.

Igår steg Apple aksjen med 1,5 prosent til 505,75 dollar per aksje som følge av spenningen rundt dagens lansering, men analytikerne i CNN Money er ikke overbevist om at den nye iPhonen vil være den suksessen Apple håper på.

Mangler innovasjonsvilje
De siste årene har Apple sakket akterut og er forbigått av Samsung i alle markeder, spesielt i Asia har telefongiganten slitt med salgstallene. I Kina er selskapet helt nede på sjette plass på salgsstatistikken, ifølge BBC.

Årsaken til dette er at Apple ikke har jobbet nok med innovasjon, mener analytikerne i CNN . Tidligere har Apple aksjen økt kraftig ved lanseringen av ny produkter for så å falle kort tid etterpå.

En av årsakene til dette er at selskapets lanseringer sjelden brøyter nye veier, men heller bygger på de allerede eksisterende produktene.

Analytikerne CNN har snakket med peker på at Apple gjerne venter med å lansere nyvinninger til etter at konkurrentene har testet dem ut. Nå ser det imidlertid ut til at selskapet forsøker å endre dette med dagens lansering.

Billig telefoner
«Kina har et uvanlig stort antall mulige førstegangs kjøpere av smarttelefoner, og dette er noe vi følger nøye med på», sa administrerende direktør Tim Cook i Apple til Wall Street Journal tidligere i sommer da det ble lekket rykter om at Apple har plener om å lansere en billig versjon av 5S.

Årsaken til dette skal være at selskapet ønsker å få en bedre posisjon i det asiatiske markedet, der billigere telefoner selger bedre.

Om billigtelefonen 5C blir lansert i dag er ikke bekreftet, men om den blir lansert vil den bli den første Apple-telefonen som blir tilgjengelig i andre farger enn svart og hvitt. Den vil også bli Apples første billigtelefon.

Fingeravtrykksensor
Helt siden sommeren har det vært spekulasjoner rundt om iPhone 5S vil bli den første smarttelefonen med fingeravtrykkssensor. I går ble det imidlertid lekket et bilde fra Apple som viser at en fingeravtrykkssensor er bygget inn i den nye telefonen, skriver Cnet.

Likevel er det ingen grunn til å tro at telefonen vil ha et veldig annerledes utseende enn iPhone 5.

Dagens IT følger Apples pressekonferanse kl 19 i kveld.

Les også:
Slik er Sonys telefonkamera
Samsung ser dobbelt
Thon vil ha Snowden-oppvask (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.