For kun en måned siden lanserte Apple de nye Iphonene 5S og 5C. Tirsdag kommer selskapet trolig med enda flere harde julegavetips. Selv om ikke selskapet selv har bekreftet ryktene, forteller kilder at Applesjef Tim Cook i morgen vil avdekke den femte generasjonen i Ipad-serien og andre generasjon i Ipad Mini-serien, skriver AllThingsD.

Den nye Ipad Mini vil etter alt å dømme være utstyrt med en retinaskjerm. Flere amerikanske medier har også skrevet at de tror den neste generasjonen med nettbrett fra Apple vil ha fingeravtrykkssensorer, i likhet med Iphone 5S.

I tillegg er det grunn til å tro at selskapet vil lansere nye Macbook-modeller og en ny versjon av operativsystemet OS X Mavericks.

Sannsynligvis i Norge før jul
Iphone 5S og 5C blir tilgjengelig for norske kjøpere førstkommende fredag. Altså en måned og fem dager etter produktene ble lansert i USA og Storbritannia. Det er enda ikke satt noen dato for når de nye nettbrettene og datamaskinene vil komme i butikk, men høyst sannsynlig vil Apple forsøke å få produktene ut til kundene i god tid før jul. Dersom vi følger tidslinjen for 5S og 5C vil den neste generasjonen av nettbrett fra Apple nå Norge i midten av desember.

I tillegg til nye enheter spekulerer mange i om det vil komme en oppdatering av Apple TV. Årsaken til dette er at Apple de siste månedene har gjort flere avtaler med store tv-kanaler om tilgang til tjenester, skriver Forbes.

«Nye avtaler med HBO, ESPN, Disney og muligens AMC betyr at Apple TV vil bli et mer helhetlig tilbud for brukerne», sier Mike Elgan fra nettstedet Cult of Mac til Forbes.

Nettbrettkrig
I fjor stod Ipad og Iphone for 70 prosent av salget til Apple. I år har selskapet slitt med fallende salgstall mot konkurrentene, som har satset på billigere produkter. Særlig Samsung har vunnet markedsandeler , skriver Bloomberg.

Det er derfor stor sannsynlighet for at selskapet vil forsøke å utnytte julesesongen maksimalt. Apple er ikke de eneste som forsøker dette, også Nokia og Microsoft skal lansere nye nettbrett i morgen, skriver New York Times.

Så langt i år har både Samsung og Amazon lansert nye nettbrett, og det er stor sannsynlighet for at det vil komme et nytt nettbrett også fra Google.

DagensIT vil dekke laseringen i morgen kl 19.00 norsk tid.

Les også:
- Apple har leveringsvansker
- Ikke rart Iphone ble hacket
Apple er rikest (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.