«Apple kunne ikke levere nok telefoner i løpet av de første ukene etter lanseringen av Iphone 5S. Dette har ført til lange bestillingslister», sa finansdirektør Fran Shammo i amerikanske Verizon i en pressemelding fredag.

Apple rapporterte om et rekordhøyt salg av de nye Iphone-telefonene med hele 9 millioner enheter solgt i løpet av første salgshelg, likevel bør det nevnes at dette var første gang Apple lanserte i både USA og Kina samtidig, fortsetter CNN.

Salget stopper opp
«Med mangel på varer fra Apple står salget vårt på Iphone fortsatt på 3,9 enheter, akkurat det samme som det var i andre kvartal før lanseringen av de nye telefonene», sa Shammo.

Dette lover ikke godt for Apples tredjekvartalstall, som frigis neste uke, skriver CNN.

Hun understreker at salget av de nye telefonene høyst sannsynlig vil forskyve seg til siste kvartal, men at Apple må øke leveringsevnen sin på Iphone 5S.

Verizon, som en måned siden kjøpte ut partneren Vodafone fra samarbeidsselskapet Verizon Wireless, melder i tredje kvartal at de ligger godt an i inneværende år, og at de regner med å doble profitten sin fra året før.

En annen historie på 5C
Mens Apple ikke har klart å møte etterspørselen etter 5S, annonserer selskapet fredag at de reduserer bestillingene på Iphone 5C fra sine leverandører. Dermed er det enda større grunn til å tro at etterspørselen etter Iphone 5C er lavere enn ventet, og ekspertene tror selskapet blir nødt til å senke prisene på «billigtelefonen» for å få solgt unna varelageret, skriver Wall Street Journal.

Analytikerne har tidligere kritisert prisen på 5C og mener at den er for dyr til å kunne konkurrere med de billigere telefonene på det asiatiske markedet.

Apple ønsket ikke å kommentere på dagens melding.

Neste fredag lanseres både Iphone 5S og 5C i Norge. Verken Apple eller Eplehuset har gitt noen signaler om at opplaget av enhetene er begrenset.

Les også:
Vodafone bekrefter milliardoppkjøp
Smarttelefon til 300 kroner
Milliardær Carl Icahn: - Apple bør kjøpe aksjer for 150 milliarder dollar
Økt fortjeneste for Google (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.