Den indiske telekommunikasjonsministeren Kapil Sibal er klar på at Telenor ikke har noen skyld i situasjonen som Uninor har havnet i, og at de er rammet av hendelser som skjedde før de ble involvert.

Det sier fornyings- administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud til TDN Finans tirsdag etter sitt møte med Sibal.

- Det var et godt og konstruktivt møte. (..) Det han sa om Telenor var at de var en viktig del av den veksten som hadde vært i India. Han var veldig tydelig på at Telenor ikke hadde noen skyld i situasjonen de var kommet opp i, men at de var rammet av hendelser som hadde skjedd før de (Telenor) kom inn i India. Han og regjeringen ser på Telenor som en viktig og langsiktig partner, sier Aasrud.

Ministeren mener at regjeringen ved å løfte saken opp på et høyt politisk nivå, samtidig som Telenor har fått et møte på tilsvarende nivå, nå har gjort det de kan gjøre i første omgang.

Hun sier videre at hun gjentok den norske holdningen om at man respekterer dommen i den indiske høyesterettsdommen, men håper samtidig at Telenor kan komme til enighet med myndighetene om en konkret løsning.

- Vi respekterer høyesterettsdommen i India, men Telenor har gjort store investeringer i India. Vi er opptatt av at de må få en rettferdig behandling og vi har håp om at myndighetene kan bidra til å finne en løsning. Jeg oppfattet at vi fikk konstruktive tilbakemeldinger og at Telenor sitt arbeid i landet er vel anerkjent, sier hun til TDN Finans.

Les også:

<b>Telenors indiske milliardinvestering i fare</b>

<b>Norvik: Telenor kjente til korrupsjonsrisiko</b>

Telenor vil ha India-hjelp fra regjeringen

Advarer Norge mot å gå god for Telenor i India (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.