Apple har nylig ansatt Benjamin Vigier, en ekspert innen mobile betalingssystemer, som produktsjef for mobilhandel. Vigier har mye erfering på området og har blant annet jobbet med mobile betalingssystemer for PayPal og Starbucks. Dette bekrefter Vigier selv. Andre, anonyme kilder sier til NY Times at Apple også har ansatt en rekke ingeniører med erf#229 innen mobilbetaling.

Mobile betalingssystemer kan være mye forskjellig, men det segmentet man forventer mest av fremover er kontaktløs betaling. Ved kontaktløs betaling ligger identifiseringen av brukeren i telefonens simkort, mens sensorer med kort rekkevidde kommuniserer trådløst med kassen eller betalingsterminalen - dette kalles også mobil lommebok.

Se også: Betal isen med mobilen

For Apple er dette interessant av flere årsaker. En er at de ønsker at brukerne skal bruke sin iPhone som betalingsmiddel og kunne tjene penger på transaksjonsavgifter. En annen årsak er at Apple vil ønske å integrere sitt iAd annonsesystem mot en betalingsløsning så brukerne kan kjøpe ting direkte når de blir eksponert for en annonse.

Snart klart i Norge
I Norge ble de første pilotprosjektene innen kontaktløs betaling annonsert allerede i 2007. De første pilotprosjektene kom på plass i 2008.

Aktører som Telenor, DnB NOR, Visa og Mastercard er involverte i utviklingen.

Les mer: Hun gjør Norge smartere

- Vi er klare for videre pilottesting, men har ikke noe kommersielt tilbud på kort sikt. Den største flaskehalsen i øyeblikket er utvalget av telefoner som allerede kan brukes til dette. Vi har fortsatt stor tro på kontaktløs betaling og tror det vil bli veldig utbredt, sier Viktoria Erngard i Telenor til Dagensit.no.

Les også: «Alle» vil ha mobil betaling (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.