Selskapet Xiaomi kalles Asias svar på Apple på grunn av sine stilrene telefoner og en administrerende direktør, Lei Jun, som ofte sammenlignes med Steve Jobs. Selv om selskapet ikke er mer enn tre år gammelt, og ikke godt kjent utenfor Asia, er det allerede verdt rundt 10 milliarder dollar, eller 60 milliarder kroner, skriver CNN.

I forrige uke ble det klart at selskapet har skaffet seg tidligere Androidsjef Hugo Barra, nå satser stort på mobilmarkedet utenfor Asia.

Om selskapet lykkes blir det først ute av de kinesiske selskapene til å lykkes i kampen mot amerikanske Apple og koreanske Samsung, ifølge CNN.

Store forhåpninger
Flere analytikere har uttalt at de har store forhåpninger til selskapet og dets entusiastiske grunnlegger Lei Jun, som har adoptert Jobs ekstravagante måte å avdekke nye produkter på, skriver CNN.

Både Fortune 500 og AAPL har tidligere kaldt Jun den nye Jobs.

Xiaomis telefoner selges med merkenavnet «Millet» og er noe billigere enn Apple og Samsungs telefoner. De selges på lik linje med Samsung telefoner med Android operativsystem. Selskapet hadde for kort tid siden en kampanje der 100.000 telefoner ble solgt for 130 dollar.

Fotsatt et stykke igjen
I fjor hadde Xiaomi et salg på rundt to milliarder dollar, og i år venter selskapet en inntekt på rundt fem milliarder dollar. Til sammenligning solgte Apple telefoner for mer enn 35 milliarder dollar i løpet av andre kvartal, skriver CNN.

Dermed er det en stund til Xiaomi når opp på samme nivå som Apple.

Til tross for dette har selskapet likevel klart å forbigå Apple på det kinesiske markedet for første gang i andre kvartal. Xiaomi har også klart å inngå en avtale med telecomgiganten China Mobile, noe Apple har forsøkt å få til i flere år.

Sent i kveld norsk tid vil Xiaomi presentere mer konkrete fremtidsplaner.

Les også:
Her er Galaxy Gear
Telenor gir opp sin strømmetjeneste
Etterlysning: Har du fått en meget høy telefonregning etter ferien? (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.