Google vil gi rundt én milliard mennesker i vekstmarkeder internettilkobling. Løsningen er et system av satellitter, ballonger og luftskip som skal sende ut trådløse bredbåndssignaler over store arealer i Afrika og Sørøst-Asia, skriver Wall Street Journal.

Selskapet samarbeider med lokale aktører i de aktuelle områdene for å skaffe utstyr og lisenser, og dermed bidra til den økonomiske veksten. En rekke nye smarttelefoner er også planlagt, særskilt myntet på brukerne i disse områdene. Google har prosjekter på gang som dekker alle områder av et økosystem for økt nettbruk i vekstmarkeder.

Google kommenterer ikke denne saken offisielt, men Wall Street Journal sier deres kilder jobber med prosjektet.

Prosjektet har et ganske langt tidsperspektiv, ettersom det i mange områder krever lov- og reguleringsendringer for å kunne gjennomføres.

Med én milliard flere nettbrukere i verden vil ikke Google bare modernisere vekstmarkedene og øke deres konkurranseevne. De vil også doble sitt eget marked for visning av annonser, som står for 87 prosent av Googles inntekter.

Les også:
Derfor er norske bedrifter sinker på LinkedIn
Bil-appen Google og Facebook vil gi milliarder for
Skal vite hvilke mobiler som gir dårlig dekning
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.