Jo Lunder er tidligere sjef for Telenor Mobil og Vimpelcom. Selv om han i dag er uavhengig styreformann i Vimpelcom synes mange det er underlig at Jo Lunder stemte for forslaget om at Vimpelcom og Wind Communications skal fusjoneres - en fusjon Telenor er sterkt imot.

Denne uken møtte han 40 norske Vimpelcom-investorer hos SEB Enskilda i Oslo, skriver Finansavisen. Her oppga han blant annet at Telenor ikke protesterte mot Altimos bruk av en klausul om «næstående parter» som gjør at Altimo muligens kan omgå aksjonæravtalen og vanne ut Telenors makt i Vimpelcom.

- Det var ikke min forståelse at Telenor protesterte mot den juridiske uttalelsen, sier Jo Lunder til Finansavisen.

Lunder tok under møtet til orde for at det er betydelige vekstmuligheter i de nye markedene som følger med Wind. Han peker også på at selskapet får diversifisering både geografisk og i valuta, noe som pulveriserer risikoen ved å være i ett eller få markeder.

- Det klassiske motargumentet fra minoritetsaksjonærene er at diversifisering kan de skaffe seg selv. Men det er ikke lett å tilfredsstille alle til enhver tid, sier Lunder.

Les også: - Dette er åpenbart lureri (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.