Indiske telekommyndigheter vil kansellere 62 av 122 lisenser som er utstedt av den tidligere telekomministeren A. Raja i 2008, inkludert joint ventures til blant andre Telenor fordi de ikke har hatt evne til å lansere tjenester i tide, skriver Economic Times of India.

Anbefalingen fra Telecom Regulatory Authority of India styrker sannsynligheten for at lisensene som ble utstedt i 2008 blir inndratt.

Dette kommer i tillegg til gårsdagens påstander om at Telenor kan miste lisensen i India på grunn av korrupsjon.
Les mer: <b>Telenor-partner stuper på børs etter korrupsjonspåstander</b>

Avisen skriver videre at det har vært en "actionfylt" dag for telemyndighetene og at myndighetene har søkt om juridisk råd om validiteten rundt lisensene. Indias finanstilsyn har sagt at 70 prosent av disse lisensene er involvert i svindel.

Finanstilsynet har sagt at 85 av 122 lisenser som ble gitt til seks selskaper; Uninor, Videocon, Loop Telecom, S tel, Etisalat og Allianz Infratech, var ulovlige og at selskapene var ikke egnet til å få dem. Finanstilsynet sa også at selskapene har gitt feilaktig opplysninger og gitt fiktive dokumenter samt brukt svindelaktige redskaper for å oppnå lisensene.

Unitech-aksjen faller 3,6 prosent i indisk handel fredag.

Les også: Telenor: Unitech fulgte gjeldende prinsipp

<b>- Det viktigste er om Telenor trekker seg ut</b>

<b>Telenor-partner stuper på børs etter korrupsjonspåstander</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.