Få vet hvor mye det svir å bli dømt for konkurransehemmende virksomhet som Microsoft. Både i USA og EU har selskapet måtte betale store bøter etter å ha blitt dømt for slik virksomhet.

Nå har Google tatt over mye av den rollen Microsoft hadde før, og er den desidert største aktøren på internett. Og selv om ingen vil si det høyt er det mange som har bekreftet overfor Dagensit.no at Google gjerne bruker penger for å hemme bunnlinjen til Microsoft.

Dette har Microsoft sett seg lei på.

Flere angrep
Da Google nylig stevnet et amerikansk selskap for 350.000 dollar i utestående regninger kom det et 24-siders motsøksmål som anklaget Google for konkurransehemmende virksomhet tilbake, skriver Wall Street Journal.

Avsenderen av motsøksmålet er Charles Rule, Microsofts juridiske rådgiver i slike saker. Rules advokatbyrå Cadwalader representerer også et annet lite selskap som nylig har levert et tilsvarende søksmål mot Google.

Forrige uke åpnet EU-kommisjonen en offentlig etterforskning av Google etter at et selskap eid av Microsoft har klaget dem inn for prismanipulasjon.

– Det er tydelig at våre konkurrenter leter intenst etter klager mot Google over hele verden. Deretter støtter de disse klagene og bruker erf#229ene til å studere vår forretningsskikk så de kan utvikle et utførlig søksmål mot oss, sier talsmann Adam Kovacevich i Google til Wall Street Journal.

Microsoft svarer at det er helt tilfeldig at de er innblandet i så mange søksmål og at de verken subsidierer saksøkerne eller har tatt initiativ til klagene. Microsoft sier de ofte hører fra selskaper at de føler seg dårlig behandlet av Google og at de da anbefaler disse å kontakte de relevante myndighetene.

Les også: Google kan bli EUs neste offer (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.