«Jeg har veldig sterke meninger om dette. Jeg kan ikke love dere at aksjen vil gå opp og jeg kan ikke love dere at Apple vil gjøre tilbakekjøp, men jeg kan love at de vil høre mye mer fra meg om dette dersom de ikke gjennomfører kjøpene», sa milliardæren Carl Icahn til CNBC tirsdag amerikansk tid.

Icahn skrev før intervjuet på Twitter han at han under en middag mandag kveld hadde oppfordret Applesjef Tim Cook på det sterkeste til å kjøpe tilbake aksjer i sitt eget selskap. Icahn mente en fornuftig sum ville være 150 milliarder dollar, eller rundt 900 milliarder kroner, skriver CNBC.

Icahn mener nemlig at tiden for tilbakekjøp av egne aksjer nå er ideell, og at Apple har mye å tjene på et storoppkjøp. Spesielt fordi det vil drive aksjekursen oppover, skriver CNBC.

En gylden mulighet
Icahn sa til CNBC at han anså tilbakekjøpene som en gylden mulighet for selskapet.

«Det er en opplagt sak og det gir ingen mening å ikke gjøre et stort tilbakekjøp, når prisingen er så lav. I tillegg er det en faktor til, som jeg tror mange glemmer, og det er at det er veldig billig å låne penger i dag. Jeg tror ikke vi kommer til å se slike tilstander igjen».

I august sa Icahn at han mente selskapets aksjer ville nå en verdi på 700 dollar per aksjer, dersom Apple gjorde store tilbakekjøp.

«De har en gylden mulighet til å låne penger», sier Icahn til CNBC.

Store summer
Med en aksjepris på 483 dollar, ville et tilbakekjøp på 150 millioner bety et kjøp av mer enn 300 millioner aksjer, skriver CNBC.

I april annonserte Apple at de ville gi utbytte til si investorer på rundt 100 milliarder dollar mot slutten av 2015. 60 milliarder dollar av dette skulle skjer gjennom et tilbakekjøpsprogram. Innen juni hadde Apple allerede kjøpt tilbake aksjer for rundt 16 milliarder dollar. I juli hadde Apple verdipapirer for 147 milliarder kroner, eller rundt 882 milliarder kroner, skriver CNBC.

I tillegg gikk salget av nye Iphone 5C og 5S over all forventning med et salg på 9 millioner i løpet av lanseringshelgen for to uker siden. Ifølge Apple er de nærmest utsolgt for Iphone 5S på grunn av den store etterspørselen. Dette var ny salgsrekord for IT-giganten.

De nye Iphonene vil bli tilgjengelige i Norge i starten av desember.

Les også:
Apple solgte ni millioner Iphone i helgen
- Ikke rart Iphone ble hacket
Slik sikrer du deg mot hackere (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.