I en undersøkelse utført ved Columbia University om amerikaneres holdninger til piratkopiering kommer det frem at personer som vedgår å jevnlig bruke fildelingstjenester i snitt også bruker 30 prosent mer penger på musikk enn de som ikke svarte ja til at de bruker fildelingsnettverk, skriver teknologinettstedet The Verge.

Fildeling er ikke synonymt med piratkopiering av musikk, men distribusjon av piratkopiert musikk, tv og film har dominert fildelingsnettverkene totalt siden de ble etablert.

Det fremgår ikke av undersøkelsen om brukerne brukte fildelingsnettverkene til musikk, eller om de brukte dem til andre filtyper.

Få vil stenge
Når det gjelder hvilke sanksjoner som skal gjelde mot piratkopiering, er det svært liten støtte for blokkering eller begrensning av internettforbindelsen. 52 prosent av de spurte mener at det bør finnes sanksjoner, men bare 6,7 prosent mener det er greit å kutte internettforbindelsen til en hel husholdning hvor det avdekkes piratkopiering. 16 prosent mener det er greit å stenge individer ute fra internett dersom de blir tatt i piratkopiering.

28 prosent mente at begrensning av nettforbindelsens kapasitet er en grei sanksjon.

Bør overvåke piratkopiering
61 prosent mener at store nettjenester som Facebook og Dropbox bør anvende såkalt lett overvåkning av sine tjenester for å kunne avsløre forsøk på distribusjon av piratkopiert innhold. Faktisk mener også hele 58 prosent at internettleverandører som Telenor og søkemotorer som Google skal aktivt blokkere brukernes tilgang til piratkopiert innhold.

Undersøkelsen viser imidlertid en viktig nyanse. I undersøkelsen ble det samme spørsmålet om blokkering stilt to ganger med ulik formulering. Det ene spørsmålet brukte ordet «sensur» - noe som fikk støtten til å synke fra 58 prosent til 33 prosent.

Les også:
Derfor får du ikke et Spotify for film
Sony vil stoppe brukte spill
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.