- I dag er det ingen diskusjon i selskapet om å satse på flere mobilplattformer, sier Nokia-sjef Stephen Elop til Mobile World Live.

Selskapet lanserte nylig Lumia 925, med Windows' operativsystem. Dersom de neste telefonene i denne serien ikke slår an har altså ikke selskapet noen plan B.

Spekuleres i salg
Den siste tiden har det svirret rykter om at Nokia vurderer å selge hele arvesølvet, altså mobilvirksomheten til Microsoft, men så langt har det ikke lyktes journalistene å få noen kommentar fra verken Elop, eller Microsoft på dette.

Dersom Nokia selger mobilvirksomheten vil de bli en ren infrastrukturleverandør. Det siste året har selskapet lyktes med å få denne delen av selskapet på rett kjøl. Til tross for dette har få analytikere tro på at Nokia vil overleve.

Vil gå tomme for penger
Nokia har gått i minus i flere år. Siden begynnelsen av selskapets snuoperasjon og smarttelefonsatsning har Nokia tapt rundt 40 millioner kroner, ifølge Mobilen.no.

Analytikerne i Moody’s peker på at de frykter at selskapet vil gå tom for penger før de rekker å komme i pluss igjen, skriver Mobile World Live.

Elop avviser dette, og mener at selskapet kan kutte i utviklingsbudsjettet for å komme i mål.

Les også:
Apple vil kjøpe din gamle Iphone
- Vi forlater landet før vi slipper dem inn
Klokketelefonene rett rundt hjørnet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.