Gårsdagens annonsering av Apple iPad har satt nettet og verden i kok. Så å si alle diskuterer den nye nettavlen til Apple enten de er imponerte eller skuffet.

– Det er jo gjerne slik at når Apple bestemmer seg for å gjøre noe så blir det bra, sier trendekspert Njål Berge i Indianer til Dagensit.no.

Han mener alle snakker om iPad fordi den har den egenskapen at den er en teknisk dings som appellerer til dem som ikke er interesserte i teknologi.

Ut fra stemningen på nettets mange forum og sosiale nettverk ser det også ut til at det er de som er mest opptatt av teknologien som er mest skuffet over iPad. De som setter funksjon i fokus ser ut til å ønske seg en så snart som mulig.

– Det er jo ikke noe på iPad som ikke allerede finnes eller kan gjøres med andre enheter. Men iPad gjør det på en enklere, bedre innpakket måte, sier Berge som tror iPad kan erstatte mange hjemme-pc-er i Norge.

Ventelister
De største Apple-forhandlerne i Norge har allerede opprettet ventelister for iPad. Og det er ingenting å si på interessen.

– Det er kjempetrykk. Vi har fått hundrevis av henvendelser fra folk som vil sette seg på liste allerede i dag. Men vi vet jo enda ikke når den kommer eller hva den vil koste i Norge, sier salgssjef Erlend Larsen i Eplehuset AS til Dagensit.no.

Han understreker at de som setter seg på liste i dag ikke vil være bundet til kjøp, dersom de skulle angre seg. Men de vil stå først i køen om etterspørselen blir større enn tilbudet.

Eplehuset har også fått henvendelser fra aktører som ønsker å bruke iPad til markedsføring og i utdanningssektoren. Aldri tidligere har det kommet lignende henvendelser så raskt.

Les også: Her er iPad
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.