I går kveld ble det klart at de nye telefonene fra Apple skal lanseres i nye 33 land 25. oktober, deriblant Norge og Sverige. Det vil si at de nye telefonene vil være tilgjengelige på markedet om kun 15 dager.

1. november skal telefonene lanseres i ytterligere 16 land.

Luksustelefonen 5S ventes å koste rundt 5 700 kroner, mens billigtelefonen 5C ventes å ha en pris på rundt 4 800 kroner.

Rekordsalg
Iphone 5S og 5C dro inn ny salgsrekord for IT-giganten, Apple, med et salg på ni millioner eksemplarer i åpningshelgen 20. september.

Tidligere denne uken ble det klart at billigtelefonen 5C selges til rekordlave 300 kroner i flere amerikanske butikkjeder. Samtidig har det vært vanskelig for mange å få tak i 5S, som Apples produsenter ikke har klart å produsere raskt nok.

Selskapet melder imidlertid at de nå ligger godt an med produksjonen.

Flere frem mot jul
Lanseringen av de nye telefonene skjer dermed i god tid før jul. Flere selskaper har også signalisert at de vil komme med nye telefoner frem mot jul. Samsung kommer trolig med to nye telefoner, i tillegg til smartklokken Galaxy Gear.

I tillegg melder HTC at de står ovenfor sin største lansering noensinne. En lansering selskapet bør lykkes med for å ta igjen tapene etter HTC One feilet på salgslistene.

Les også:
Smarttelefon til 300 kroner
- Ikke rart Iphone ble hacket
- Asia er vårt mest solide regnestykke (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.