I dag ble det klart at teleselskapet Ventelo kjøpes opp av Baneteles eiere, Bredbåndsalliansen, og at mobilkundene flyttes til Network Norway.

Les: Ventelo-mobil til Network Norway

Det er svært gode nyheter for Network Norway, men en katastrofe for Telenor. Ventelo har nemlig kjøpt tjenester av Telenor for 1,5 milliarder i året.

Denne summen inkluderer alt Ventelo kjøper av Telenor, både mobil, samtrafikk, linjeleie og aksess.

Veldig mye av dette kan nå forsvinne. Banetele har nemlig et landsdekkende telenettverk og Network Norway bygger sitt eget mobilnett. Ventelo har også selv et landsdekkende ip-nett.

- Dersom vår kjøper opprettholder og leverer i henhold til sine ambisjoner vil det på sikt være nærmest ingenting vi behøver kjøpe av Telenor, sier styreleder Per Morten Torvildsen i Ventelo til Dagensit.no.

Telenor får svi allerede over nyttår
Det første Ventelo vil trekke ut av Telenor og plassere hos Banetele er samband og aksess.

- Telenor vil merke allerede i første kvartal at vi begynner flyttingen, sier Torvildsen.

Telenors norske virksomhet er allerede sterkt preget av at Tele2 trekker sine 450.000 kunder ut av deres mobilnett, og går over til Netcom. Dette gir en milliard lavere omsetning i året for Telenor. Nå gjentar historien seg - flere storkunder forsvinner fra Telenor i Norge.

Bare mobilavtalen med Ventelo er verdt store penger. Enskilda skriver i en fersk analyse at Telenor står i fare for å miste en halv milliard i mvno-inntekter når Ventelo nå får ny eier.

Telenor-aksjen er ned 0,58 prosent på Oslo Børs.

- Prisgitt Telenor
Ventelo klør etter å fri seg fra Telenor, for situasjonen har abolutt ikke vært tilfredsstillende for Ventelo.

- Vi har vært prisgitt Telenor, og deres teknologiske begrensninger, sier Torvildsen

Han peker på at Ventelo godt kunne ønske seg høyere hastigheter enn Telenor kan tilby.

- Å kunne få trafikken over i egen infrastruktur blir veldig bra for Ventelo, sier Torvildsen til Dagensit.no.

- Må forholde oss til
Informasjonssjef i Telenor, Atle Lessum, sier at det aldri er hyggelig når kunder foretrekker en annen løsning enn Telenor.

- Men dette er noe vi bare må forholde oss til. Så får vi bare være så flinke at vi ikke merker så godt at de forsvinner, sier Lessum.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.