Kjøperne er Bredbåndsalliansen, som betaler 2,33 milliarder for Ventelos norske virksomhet. Mobilkundene vil havne hos Ingvild Myhres Network Norway.

Ventelo Norge er solgt etter en lang og vanskelig salgsprosess. Å selge hele selskapet samlet lyktes ikke, men delt opp etter landegrenser har salget kommet på glid.

Omrokkering
Salget skjer i forbindelse med flere store omrokkeringer i den norske telebransjen. Bredbåndsalliansen overfører nemlig Ventelo til datterselskapet Banetele. Bredbåndsalliansen kjøper også 34 prosent av Network Norway, og som en del av denne avtalen overføres mobilkundene fra Ventelo til Network Norway.

Samtidig melder Hafslund at de selger sitt mobilselskap One Call til Network Norway i bytte mot aksjer. Dermed blir Network Norway ytterligere styrket.

- Mobiltrafikken fra Ventelos om lag 170.000 kunder og One Calls om lag 100.000 kunder planlegges overført til Network Norways nett, heter det i en børsmelding.

Network Norway betjener etter transaksjonene om lag 450.000 kunder og har en forventet omsetning i 2008 på rundt 1,9 milliarder kroner, skriver Hafslund. Det er ikke dårlig for et selskap som nettopp har åpnet nettet sitt.

Dette får kjøperne
Ventelo har tidligere blitt betegnet som den femte og ”kanskje store” nordiske teleaktøren, etter Telenor, Teliasonera, TDC og Tele2. Nå er selskapet splittet opp gjennom separat salg i hvert land.

I Norge har Ventelo vært en middels stor aktør i alle markeder. Stor blant utfordrerne, men liten i forhold til gigantene.

Ifølge Post- og teletilsynets halvårsrapport i 2007 hadde Ventelo følgende markedsandeler:

Skal nå kunden, uansett
Ifølge Stig Herbern, administrerende direktør i Bredbåndsalliansen, har målet i prosessen har vært å skape en sammenhengende verdikjede.

Aktørene posisjonerer seg i konkurransen om stadig mer krevende kunder.

- Om fem år kommer kundene til å forvente å få tilgang til de samme tjenestene, uansett om det er gjennom pc-en, mobilen eller hva de måtte ønske. Da er det viktig for oss å ha tilgang til alle disse aksesspunktene, og at vi har tyngde og kompetanse til felles tjenesteproduksjon for alle aksesspunkt, sier Herbern til Dagensit.no.

Eierstyrt salg
Salget av Ventelo er initiert av eierne. Ifølge Dagens Næringsliv kontrolleres Ventelo via selskaper på Jomfruøyene av skipsrederdatteren Camilla Eek Clauson, som er gift med Conrad Clauson.

Flere finanshus, blant dem UBS og Kaupthing og Medici Corporate, skal være involvert i salget.

Prisen på Ventelo Norge er antydet å bli på rundt to milliarder kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.