Opera Software har møtt interesse for hele og deler av selskapet og understreker at aksjonærverdien er i fokus i vurderingen av strategiske alternativer. Styreleder ser stort potensial som selvstendig aktør, men også at selskapet kan ha stor verdi for andre.

Det sier styreleder Sverre Munck i Opera Software til TDN Finans under selskapets kvartalspresentasjon onsdag.

Les også: Flere skuffelser fra Opera

Munck understreker at deres hovedfokus er verdi for aksjonærene, men at styret ikke er likegyldig til hvilken type selskap Opera eventuelt skulle bli assosiert med.

- Men, som oftest er det en god korrelasjon mellom de som er interessert og de som kan bruke Opera best mulig, sier han.

På spørsmål om han ser størst aksjonærverdi fremover som et selvstendig selskap eller ved et oppkjøp svarer Munck at:

- Vi har mange vekstmuligheter fremover. Dette året har ikke vært bra, men fundamentalt er jeg optimistisk på egne vegne. Når det er sagt skal vi ikke utelukke at Opera kan ha veldig stor verdi for andre. Det er ikke så mange som har den ledende posisjonen innen fremvoksende markeder, sier han

Munck sier videre at en slik vurderingsprosess ikke bør vare inn i 2016.

- Slike prosesser bør ikke ta så lang tid. Det er forstyrrende for selskapet. Nå kan vi ikke kontrollere alt, men vi kan kontrollere vår del av prosessen. Lengre enn ut halvåret bør det ikke ta, sier han.

Les også: Flere hundre oljejobber ble borte i sommerferien
Pearson selger sin andel i The Economist  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.