Man skal ha tungen rett i munnen når man deler informasjon om seg selv på internett. Men å dele for lite kan også ha sine ulemper.

Nå har flere amerikanske selskaper begynt å kreve innsyn i arbeidssøkeres Facebook-profiler når de søker jobb hos dem. De som ikke har noen tilstedeværelse i sosiale medier blir mistenkeliggjort fordi de virker som de har noe å skjule, eller at kontoen var så full av upassende innhold at den har blitt slettet, skriver abcnyheter.no.

Får ikke kjæreste
Også på det private plan kan det være problematisk å praktisere avhold fra sosiale nettverk på internett. Selv om de fleste av oss for relativt få år siden ikke hadde muligheten til å sjekke ut folk vi møtte på internett, ha sosiale medier nå blitt et sikkerhetsnett for de som søker kjæreste.

– (...) Hvis du er i en viss alder og har møtt noen du vil gå til sengs med, og den personen ikke har Facebook, kan du ha fått et falskt navn. Det kan være et rødt flagg, skriver nettmagasinet Slate i en kommentar, ifølge abcnyheter.no.

Blir deprimerte
Spesielt blant yngre mennesker, fra 13 til 40 år er det blitt svært vanlig å være på Facebook eller andre sosiale nettverk. Sveitsiske studier viser at det kan være grunn til bekymring om unge mennesker ikke har noen tilstedeværelse på nettsamfunn.

Ungdommer som bruker passe mye tid på sosiale nettverk på internett viser at de har et sunt sosialt nettverk rundt seg eller også. Ungdommer som ikke deltar i sosiale nettverk på internett er oftere deprimerte enn andre ungdommer, viser studien.

Les flere it-saker:
Så mye koster det å bli superpopulær på Twitter
10 ting Apple aldri vil fortelle deg

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.