Den teknologiske utviklingen fortsetter i hurtigtogsfart, og mange har store forventninger til såkalt kunstig intelligens.

Andre igjen er bekymret for utviklingen der maskinene tar over stadig flere jobber.

Og de kan kanskje ha noe å frykte.

Nå vil for første gang nemlig en robot bli å finne som styremedlem i et selskap. Det er risikokapitalselskapet Knowledge Ventures i Hongkong som har valgt en robot inn i styret, skriver Betabeat.

Knowledge Ventures, som investerar i både private og børsnoterte legemiddel- og bioteknologiselskaper, melder at det nye styremedlemmet med kunstig intelligens skal behandles som et likeverdig styremedlem.

Spesialkompetanse

Robotens spesialkompetanse er å vurdere potensielle investeringsobjekter.

Partner Dmitry Kaminskiy i Knowledge Ventures sier til Betabeat at maskinens råd prinsipielt vil tas på samme alvor som et råd fra et menneske.

Tanken er at due diligence-prosesser for en stor del skal automatiseres og at historiske data skal benyttes for å oppdage trender som mennesker ikke klarer å se.

Kaminskiy mener kombinasjonen av menneskelig intuisjon og robotens logikk er en perfekt kombinasjon som vil minimere risikoen for feil.

Les også: Har du et utrydningstruet yrke?

 

Termitt-roboter kan bygge uten hjerne  

Apple bytter ut kinesere med billige roboter  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.