Forskere vard Harvard har latt seg inspirere av termitter. Termitter kan bygge enorme byggverk - størrelsen deres tatt i betraktning - til tross for at de er utstyrt med svært lite intelligens. De har heller ikke evnen til å organisere seg for å dra i samme retning.

Resultatet ble TERMES-roboter. Små selvgående roboter som kan utføre enkle byggeoppgaver, uten å være i besittelse av mer enn det absolutt mest nødvendige av kunstig intelligens, skriver Forskning.no.

Kan det de må
Robotene kan gå og klatre opp trapper ved hjelp av en hybridløsning som kombinerer hjul og ben. De kan kjenne igjen en byggekloss, ta den med seg langt forhåndsdefinerte spor og sette klossen fra seg igjen. I tillegg vet termitt-roboten hvor de andre robotene er, så de ikke krasjer i hverandre.

Under kan du se en video som viser løsningen.



Les også:
Nokia planlegger billig-Android
Telenor-datter utvider i India
Gigantfusjon mellom USAs største kabelselskaper
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.