I går lekket visedirektør Lee Young-hee i Samsung til Korean Times at selskapet planlegger å avdekke smartklokken Galaxy Gear 4. september, to dager før den offisielle åpningen av årets IFA-messe.

- Vi vil introdusere ett nytt klokkekonsept ved navn Galaxy Gear på vår egen konferanse i Berlin, sa Lee til Korean Times.

Klokken vil ikke ha et fleksibelt display, men vil likevel bli den første av sitt slag. Samsung håper den vil lede satsningen på nye trender og innovasjoner, ifølge Korean Times.

Markedet har stagnert
Samsung har gjort det klart at de nå satser hardt for å bli ledende leverandør av de nye produktene, som etter deres mening vil ta over for et stagnerende mobilmarked.

- Vi jobber med patenter på flere produkter som man kan ha på seg. Disse produktene er fremtiden, sa Lee til Korean Times på spørsmål om selskapet jobber med flere nyvinninger.

Videre røpet direktøren at publikum kan vente seg lansering av den nye Samsung Galaxy Note 3 under årets IFA-messe.

Flere melder seg på
Med lansering neste uke slår Samsung den argeste konkurrenten, Apple, med lansering av smartklokker. Ifølge Apple vil deres klokke først være klar om ett år. Dermed blir Samsung den eneste leverandøren av smartklokker, i hvert fall for en periode.

I første omgang tror ikke Samsung at Galaxy Gear vil bli et mainstream-produkt, men de har likevel store forhåpninger til lanseringen.

DN.no vil være til stede på lanseringen 4.september.

Les også:
Klokketelefonene rett rundt hjørnet
Apple vil kjøpe din gamle Iphone
Apple ikke lenger størst i Asia (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.