I går skrev nettstedet Anandtech.com at de mistenker Samsung for å manipulere resultatene i enkelte måleprogrammer ved å tillate grafikkprosessoren i Galaxy S4 å kjøre på raskere hastigheter enn normalt når den blir testet.

De fleste produkttestere bruker de samme tjenestene for å måle ytelse, så det ville være lett for Samsung å gjøre noe slikt.

Allerede i dag sendte imidlertid Samsung ut en redegjørelse, hvor de nekter for å ha gjort slike tilpasninger.

Plombering
- Under normale omstendigheter tillater Galaxy S4 en maksimal frekvens for grafikkprosessoren på 533 Mhz. Men for enkelte spill har vi senket maksgrensen til 480 Mhz for å unngå mulig overbelastning ved lengre bruk, skriver Samsung i en pressemelding.

Motsatt tilfelle
Videre forklarer de at det Anandtech har observert er at måleprogrammene ikke er blant de som aktiverer den lavere frekvensen. Derfor ser det ut som om telefonen kjører raskere når man tester den, enn når man spiller spill, forklarer Samsung.

Ifølge Anandtech gir forskjellen i klokkefrekvens omtrent ti prosent bedre testresultater.

Les også:
Microsofts nettbrett er en flopp
Samsung utklasser alle
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.