Mandag begynte Post- og teletilsynets frekvensauksjon. Fredag ble det klart at Netcom har blitt tildelt nye rettigheter på 800 MHz-båndet, noe som ifølge selskapet betyr storstilt 4G-utrulling. Også Telenor har fått tildelt nye frekvenser både for 3G og 4G.

- Vi er svært tilfreds med utfallet av aksjonen. 800 MHz-båndet er avgjørende for å kunne gjøre 4G-nettet landsdekkende, og NetCom fikk tilslag på indrefileten hvor myndighetene stiller krav til 98 % høyhastighets mobildekning innen fem år. Dette går hånd i hanske med NetComs ambisjoner om å tilby overlegne mobile hastigheter, dreiningen fra tradisjonell mobiltelefoni til data og våre kunders krav til god dekning, sier NetComs administrerende direktør, August Baumann i en pressemelding fredag.

Også norgessjef Berit Svendsen i Telenor melder i dag at hun er svært fornøyd med utfallet av PTs frekvensauksjon.

Fikk ingenting
Imotsetning til gigantene fikk ikke Norges tredje største telecomleverandør Tele2 tildelt noen rettigheter på 800 MHz-båndet.

- Vi er naturligvis ikke fornøyd med utfallet av auksjonen, men vi har en solid posisjon i Norge som vi vil bygge videre på. Vårt eget nett dekker om lag 75 prosent av befolkningen, og vi vil fortsette å tilby norske mobilkunder rimelige og enkle mobile tjenester, sier administrerende direktør Mats Granryd i Tele2 AB.

Selskapet lover til tross skuffelsen at tapet ikke vil gi noe utsalg for kundene deres, og sier at de vil forfølge rettigheter på 1800 Mhz-båndet.

- Ingenting endrer seg for våre kunder. Vi har fortsatt det samme nettet som vi hadde i går, og vi vil fortsette å være en utfordrer i det norske markedet, sier Norgessjef Arild Hustad i Tele2 i en pressemelding.

Tapet i auksjonen betyr likevel at Tele2 mest sannsynlig må leie frekvenser av konkurrentene, noe som kan bety store utgifter for selskapet.

Forplikter seg i fem år
Telenor, Teliasonera (Netcom) og TelcoData er vinnerne av auksjonen om frekvenser til utbygging av mobilt bredbånd. Teliasonera vant rettighetene til dekningsblokken i 800-båndet, og forplikter seg dermed til å oppfylle kravet om 98 prosent befolkningsdekning for mobilt bredbånd innen fem år.

Frekvensauksjonen er ikke avsluttet og vil fortsette i neste uke med bud på andre frekvensbånd.

Tirsdag 10. desember vil Post- og teletilsynet offentliggjøre den samlede pris som hver operatør må betale.

Les også:

Varsler priskrig i desember

Vil ikke gi alle god mobildekning (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.