Under CES-messen i Las Vegas denne uken vises det frem mye ny tv-teknologi. En av de mest spennende er det så langt LG og Samsung som står for. Begge disse produsentene har nemlig lansert fjernkontroller som bruker bevegelser, stemmekommandoer eller ansiktsgjenkjenning i stedet for tradisjonell knappetrykking.

Magiske hender
LG lanserer en fjernkontroll som lar deg bruke bevegelser og stemmekommandoer for å betjene tv-en din. Man har fortsatt en fysisk enhet som man bruker til å aktivere tjenestene med som kalles Magic Motion Remote. Magic Motion Remote har vært tilgjengelig i en tidlig utgave før, men årets versjon har kraftig forbedret funksjonalitet. Man bruker den lille enheten til å peke på tv-en og utføre ulike kommandoer.

Takket være at enkelte toppmodeller av LGs kommende tv-er får kraftige prosessorer med dobbel kjerne kan man også styre tv-en med stemmen ved hjelp av forhåndsdefinerte kommandoer. Man kan også bruke tale til å legge inn meldinger på Facebook eller skrive på andre nettjenester.

Trynefaktor
Samsung har tatt et skråblikk mot Microsofts Kinect-teknologi til spillkonsoller og pc, og lanserer tv-er med innebygde kamera og mikrofoner som kan betjenes uten noen form for fysisk fjernkontroll. Man kan snakke til tv-en og bruke gester for å betjene den. Også her kan man legge inn tekst i smart-tv-applikasjoner med stemmen.

I tillegg kan man bli identifisert som bruker ved hjelp av ansiktsgjenkjenning, noe som sikkert er en fordel hvis man ser på fotball og har stua full av viftende hender på besøk.

Her er en demonstrasjon av Samsung Smart Interaction:

Selvsagt er det også mulig å betjene både LGs og Samsungs nye tv-er med en god gammeldags fjernkontroll.

Les også: Sonys første uten Ericsson (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.