Sommeren er rett rundt hjørnet, og for mange er det en selvfølge å ta med seg mobilen, nettbrettet eller den bærbare pc-en på ferie.

Attraktive mål
Da kan det være greit å ha i mente at turister er attraktive mål for tyver. I verste fall blir du frastjålet den eller utsatt for datainnbrudd. Andre har rett og slett litt uflaks og mister dingsen sin. Uansett løper man en risiko for at nettbrettet eller pc-en havner i gale hender.

Les også: Tabben som senket børsene 800 mrd kroner

Da kan det være greit å ta noen enkle forholdsregler.

I Norge i fjor ble det anmeldt over 30.000 tyverier av mobiltelefoner og nettbrett. På fem år representerer det en økning på hele 85 prosent.

Hev trusselvurderingen
I London stjeles det i snitt over 300 mobiltelefoner hver dag, ifølge Metropolitan Police. I New York er det ikke stort bedre, der ble det meldt om 11.500 stjålne Apple-enheter første halvår i fjor, og da er det kun snakk om Ipad og Iphone.

Sikkerhetsselskapet Trend Micro mener at folk bør heve sin innebygde trusselvurdering når de er ute og reiser, og har derfor laget noen enkle tips til hva man kan gjøre for å sikre seg hvis uhellet skulle være ute.





















Les også:
- Den største trusselen mot olje- og gassindustrien vår
Mobilbilder på avveie: En juridisk tåkeheim
Datamaskiner kan «regne ut» om du får drømmejobben
Tabben som senket børsene 800 mrd kroner
Mobilbilder på avveie: Alt går rett til DN.nos journalist
Rekordmange surfer på mobilen
En gullgruve i gale hender (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.