Nettstedet AllThingsD skriver at en kilde i Apple har fortalt at neste Iphone-lansering skal holdes 10. september. Dette er ikke bekreftet av Apple, men det er mange indikatorer som peker i retning av at datoen er reel. Blant annet er selve nettstedet AllThingsD troverdig i seg selv, men datoen passer også veldig godt inn i Apples lanseringssyklus.

Apple har en egen evne til å skape en ryktemølle alle andre produsenter misunner dem. Det er selvsagt tilfelle denne gangen også, men til forandring fra tidligere er det mange eksperter som nå sier at neste Iphone - populært kalt Iphone 5S - er en telefon man med fordel kan hoppe over.

- Våre undersøkelser viser at det for det meste er snakk om trinnvise oppgraderinger av komponentene, derfor er vi forsiktige med forventningene til kursutviklingen og salgstallene, sier analytiker Peter Misek i analysebyrået Jefferies til CNBC.

Billigere modell
Et annet utbredt rykte er at det også skal komme en «Iphone 5C», en lavprismodell av Iphone.

Tidligere har Apple unngått å lage slike, de har heller satt ned prisen på tidligere modeller, noe som også betyr at Apple har fått redusert restlagrene sine. Siden Apple alltid tilbyr gratis oppgradering til siste versjon av sin programvare har ikke brukere av eldre modeller gått glipp av særlig mye funksjonalitet heller. Men denne strategien kan være i endring.

- Produksjon av Iphone 5S og 5C startet i juni. Vi estimerer at Apple har forhåndsprodusert 15 millioner eksemplarer av hver, sier Misek.

Dersom Apple lanserer en Iphone 5C vil de slutte å produsere Iphone 4S, som fortsatt ligger på bestselgerlistene i mange markeder.

Fingeravtrykk
Siden Apple kjøpte biomteriselskapet Authentec i 2012 har mange ventet på at Iphone skal komme med en fingeravtrykksleser integrert i sine produkter. Mest sannsynlig skal leseren integreres i Hjem-knappen på Iphone og Ipad.

I sommer avslørte noen ingeniører at Apple har lagt inn et sett med programvarekode i systemet til Iphone som heter «Biometrics kit». Dette ga næring til ryktet om en fingeravtrykksleser på Iphone 5S. Men det at elementær støtte for biometri en inkludert i Ios 7 - neste generasjon av Apples operativsystem for mobile enheter - er ikke det samme som at teknologien kommer i denne generasjonen av produkter.

Les også:
Setter foten ned for Apple-kart over Oslo
USA forbyr Samsung-import i patentstrid
LG ypper til mobilkamp
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.