Å spå hva Apple kommer til å lansere er en populær aktivitet. Det er vanskelig, men ofte har folk til slutt fått rett, men bommet på tidspunktet. Nå prøver analytikerne Gene Munster og Douglas Clinton i Piper Jaffray å spå hele Apples lanseringskalender for 2013, skriver CNN Money.

Flere av spådommene handler om mindre oppsiktsvekkende oppgraderinger, og analytikerne mener det kan ligge an til mer spektakulære endringer neste år.

Men den ene lanseringen de spår kan bli stor, hvis den kommer.

Slik ser Apples kalender ut, mener analytikerne:
Mars: Apple radio. Ryktene har gått siden oktober om at Apple planlegger en slags nettradiotjeneste knyttet til Itunes. Ryktene sendte aksjekursen til konkurrenten Pandora ned 12 prosent.

Mars: Ipad mini med retina-skjerm. Ipad mini har i dag samme oppløsning som Ipad 2, men analytikerne tror en ny versjon vil få så mange punkter per tomme at øynene ikke kan se enkeltpunkter fra vanlig bruks avstand.

Juni: Ios 7. Oppgraderingen til Ios6 var en katastrofe. Brukerne likte ikke Apples nye kart, som erstattet Google, og mange satte heller ikke pris på at Youtube-appen forsvant. Apple vil fokusere på å lage en sterk ny versjon, og analytikerne tror den mobile lommeboken Passbook vil få en viktigere rolle.

Juni: Iphone 5s. Analytikerne tror lanseringen kan komme i september, og regner med at den vil se ut som Iphone 5, men ha bedre kamera og batterilevetid.

November: Apple Television. Det har lenge gått rykter om at Apple vil inn på tv-markedet. De har allerede et produkt som heter Apple TV, men det er bare en boks som sender innhold til tv-en. Nå regner man med at Apple vil lansere noen av sine største maskiner, med tv-er på 42 til 55 tommer som koster 1500 til 2000 dollar. Tilsvarende tv-er fra andre produsenter koster under 1000 dollar, men Apple har for vane å produsere varer som folk er villige til å betale ekstra for.

Ikke på listen?
Ett produkt som ikke finnes på denne listen er en rimeligere Iphone. Wall Street Journal skrev nylig at Apple har jobbet med slike planer siden 2009, men at tidligere planer har blitt skrinlagt. Nå skal et nytt initiativ være på vei. Målet skal være å demme opp for billigproduktene på android-platformen. Apple har mistet markedsandeler raskt det siste året, og hvis Android blir for dominerende kan dette blant annet få følger for app-utviklingen på Apples plattform.

Les også: Jobber med billig Iphone

Rekordoverskudd for Samsung

- Apple nekter oss å si at det er noe feil med Iphone (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.