Telio-aksjonærene kan trolig se frem til en hyggelig vårpresang fra selskapet på neste generalforsamling.

- Styret vil foreslå et relativt stort ekstraordinært utbytte, sier administrerende direktør Eirik Lunde, som ikke vil sette et tall på hvor stort utbyttet blir.

Det vil derimot SEB-analytiker Peder Strand.

- Jeg tror utbyttet vil bli på seks kroner per aksje, sier han.

Det tilsvarer i så fall 113 millioner kroner i et selskap som verdsettes til 881 millioner kroner.

Trusselen er borte
Men Telio har mer enn nok på bok. Dagens kvartalstall viser at de har 143 millioner kroner i kontanter og tilsvarende verdier.

At utbyttet kommer nå er slett ikke tilfeldig. Telio har nemlig endelig fått endelig gjennomslag i en stor kamp om moms med myndighetene.

- De har bygd opp reserver i tilfelle saken ikke gikk bra, påpeker Strand.

Nå trenger de ikke reservene lenger.

- Vi vant siste runde i retten og Samferdselsdepartementet valgte å ikke anke. Telio er både et telekom- og internettselskap, og internettjenestene er ikke momspliktige. Dette er av stor betydning for selskapet og det har vært en stor lettelse for ledelsen, ansatte, styre og helt sikkert for dere aksjonærer, sier Lunde.

Han mener det nå er mulig å satse på vekst og samtidig betale en hyggelig sum.

- Vi har vist til utrolig gode resultater helt siden starten og særlig de tre siste årene. Det har gitt oss en veldig sterk finansiell situasjon, sier han.

Les også:
Gjorde iPad til telefon på få timer
Stø kurs for Telio (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.