Oppdatert artikkel, har endret fra nyretransplantasjon til levertransplantasjon i første avsnitt.

Allerede da Steve Jobs ble sykmeldt på ubestemt tid i januar i år begynte ryktene å svirre. Jobs har tidligere vært rammet av kreft, og i kjølvannet av sykdommen gjennomgikk han en levertransplantasjon i 2009. Da Apple-sjefen ble sykmeldt forrige måned ga han ingen informasjon om hva som feilte ham eller tidsramme for sykmeldingen.

Avmagret
Rundt en måned etter spekulerer en rekke aviser og nettsteder av varierende etterrettelighet at Jobs er til behandling på et kreftsenter i Palo Alto i delstaten California. Årsaken skal være bilder av en avmagret Jobs på vei ut fra Stanford Advanced Medical Centres kreftavdeling tidligere i februar.

En rekke investorer er nervøse for at Apple-kapteinens helsetilstand kan hindre han i å vende tilbake til toppjobben i Apple.

Aksjen faller
Allerede onsdag kveld, etter at de amerikanske børsene hadde stengt for handel, begynte investorer å sende aksjekursen ned. Ryktene tiltok i styrke torsdag morgen, men likevel falt aksjen ikke mer enn beskjedne 4,75 dollar, eller 1,3 prosent gjennom torsdagen.

Fredag er utslagene i kursen mer merkbare og aksjen ytterligere to prosent til 351,22 dollar.

Så langt er påstanden om at Jobs igjen skal være rammet av kreft ikke bekreftet av Apple eller talspersoner for Jobs. Likevel skriver avisen New York Post i dag at Jobs tok fri fra kreftbehandlingen for å delta på en middag med blant annet USAs president Barack Obama torsdag kveld.

Teknologinettstedet Wired.com har valgt å fokusere på at bildet fra middagen sier mer enn tusen ord; nemlig at Jobs lever og har det bra. Men nettstedet understreker at de ikke ønsker å diskreditere ryktene som sier noe annet.

Les også: Ny sykmelding for Steve Jobs

<b>Steve Jobs sykepermitteres</b>

<b>Obama møtte Jobs og Zuckerberg</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.