Apple-sjefen Steve Jobs sa onsdag at han skal sykepermitteres fram til juni fordi helseproblemene hans er mer komplekse enn han trodde.

Den 53 år gamle Jobs, som tidligere er behandlet for kreft i bukspyttkjertelen, sa for bare en uke siden at den eneste grunnen til at han var blitt tynnere, var en hormonell ubalanse som er lett å behandle.

Les også: Jobs' sykdomsmysterium løst

Kursen falt
Jobs sa at han sykmelder seg for å la selskapet fokusere på sin virksomhet, men han understreket at han likevel skal være med på viktige strategiske avgjørelser. Tim Cook overtar hovedansvaret for den daglige virksomheten.

Jobs har en avgjørende innflytelse på selskapet han grunnla i 1976, og bekymring for helsa hans får straks betydning. Apples aksjekurs falt straks etter kunngjøringen hans.

Apple-aksjen endte til slutt ned åtte prosent til 78,40 dollar i utvidet handel etter et fall på 2,38 dollar under den ordinære børshandelen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.