I dag finnes det store annonser i svenske aviser der kjeden Media Markt annonserer for nattåpne butikker til ære for iPad. Apple har planlagt en nordisk lansering i morgen, 30. november, men noen er altså svært kjapt ute.

Svenske butikker skal ha tolket avtalen med Apple dit hen at nattsalg er innenfor grensen, men annonseringen skal ha vært et brudd, ifølge kilder Dagensit.no har vært i kontakt med. Konsekvensen for Media Markt ser ut til å være at nye forsendinger med iPad blir trukket tilbake fra Apple.

Produktene skal ha landet fysisk i Norge allerede i slutten av forrige uke, og noen har lagt ut bilder av det som skal være iPader på lager i Norge.

- Apple kommer til å bli julehandelens store vinner, og de vil ta livet av pc-salget. Jeg tror mange hos konkurrentene HP, Acer og Asus er nervøse nå, sier en kilde til Dagensit.no.

Hemmeligholdet rundt lanseringen omtales som ekstremt. For eksemempel skal ikke butikkene som har fått iPader vite hvor mye de skal koste ennå.

Nå kommer mobilabonnementene
Mobilselskapene er også opptatt av iPad, fordi de litt dyrere modellene er utstyrt med 3G-dekning, som gir tilgang til mobilt internett. Fra før har Network Norway lansert et slikt abonnement. Nå kommer også Telenor på banen, og nå lanserer de sitt iPad-abonnement, fra og med i morgen.

I Telenors tilbud kan man kjøpe 3 GB data for 199 kroner i måneden, inkludert tilgang til trådløse soner, eller 0,75 GB for 99 kroner.

Telenor sier ikke eksplisitt at iPad-salget starter i morgen, men det er neppe tilfeldig at abonnementet lanseres akkurat på denne datoen.

Les også: - Ja, ja, ja, det er en businessdings
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.