Ledelsen i Tandberg Data har ikke informert markedet om at Cyrus Capital, som har lånt selskapet knappe seks millioner dollar, har endret forfallsdatoen, skriver Dagens Næringsliv.

Flyttet to år
Opprinnelig skulle pengene være betalt i mai 2010, men nå er forfallsdatoen flyttet til1. april i år. Forfallsdatoen på et annet lån fra Cyrus Capital er også knappet inn, forteller Norsk Tillitsmann som representerer utlåner i dialogen med selskapet. Årsaken er at Tandberg Data har økt gjeldsbelastningen med å ta opp et lån hos storaksjonæren Nerland Invest. Dette ga Cyrus Capital rett til å kreve endring i betingelsene for sine utlån.

Analytiker Fredrik Thoresen i DnB Nor Markets reagerer på at Tandberg Data har holdt tett om de endrede betingelsene.

- Dette burde selskapet ha opplyst om, sier Thoresen til avisen.

- Ingen betydning
Tandberg Datas finansdirektør Erik Hansen mener selskapet ikke behøver å informere markedet fordi de endrede betingelsene ikke har betydning for selskapets netto rentebærende gjeld eller selskapets enterpriseverdi.

- Men det har jo betydning for selskapets likviditet?

- Dette er ikke noe vi skal kommentere via avisen. Når vi legger frem fjerdekvartalstallene vil vi behørig redegjøre for alle forhold. Jeg vil hverken avkrefte eller bekrefte opplysningene. Du har egentlig ikke fått noen kommentar fra meg, sier Hansen til Dagens Næringsliv.

Les også: De kan tape alt

En varslet krisei resultatet
Tandberg Data legger frem sine resultater for fjerde kvartal onsdag 27. februar.

Selskapet har allerede varslet at resultatet for denne perioden vil vise et betydelig underskudd på ordinær drift.

Les: Full krise i Tandberg Data

Selskapet har over lengre tid hatt høyere kostnader enn inntekter, og det er nå satt igang vidtrekkende tiltak for å kutte kostnader og bedre lønnsomheten.

Blant annet sparker Tandberg Data nær en tredel av de ansatte, og tar store nedskrivninger.

Selskapet er avhengig av ny kapital, og håper å hente inn 100-150 millioner kroner gjennom en emisjon.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.