Ifølge en tidligere ansatt i telekom- og infrastrukturselskapet Nortel Networks hadde en gruppe hackere daglig adgang til all intern informasjon i selskapet i nesten et tiår. Hackerne stjal passordene til syv toppsjefer i selskapet, inkludert administrerende direktør, og hadde dermed tilgang til alle systemer og områder, skriver Wall Street Journal.

De første tilfellene spores tilbake til 2000, og man har siden avdekket jevnlige inntrengninger fra den samme gruppen av hackere som ser ut til å være basert i Kina.

Varsleren om det alvorlige sikkerhetsbruddet er Brian Shields, som jobbet i Nortel i 19 år, blant annet med en intern etterforskning av hackingen.

- De hadde tilgang til absolutt alt, og all verdens tid på seg. De trengte bare å vite hva de ville ha, sier Shields til Wall Street Journal.

Ifølge en intern rapport har hackerne forsynt seg med hemmelige dokumenter som inneholdt detaljer om ny teknologi, strategier, interne tall og e-post mellom lederne og andre ansatte. Bortsett fra å gi de rammede lederne nye passord foretok ikke Nortel seg noe for å hindre at hackingen fortsatte, inntil nylig.

Fra årtusenskiftet og mange år fremover var Nortel Networks en av verdens største teknologiselskaper, med mange patenter og forretningshemmeligheter. Men i 2009 måtte selskapet be om konkursbeskyttelse etter å ha slitt økonomisk et periode. De jobber fortsatt med å få solgt unna de siste delene av selskapet.

Les også:
Sjekk hvem som vet "alt" om deg
Tripadvisor får ikke kalle seg «ærlig»
Selger dine digitale vaner
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.