Onsdag sikret Telenor frekvenser i seks av de mest folkerike sirklene i India. Dette er også områder hvor selskapet allerede har en sterk posisjon og hvor de ser det største potensialet for fortsatt vekst og lønnsomhet.

- Det at vi er sikret 6 telekomsirkler i de mest folkerike områdene betyr mye for oss, sier informasjonssjef Glenn Mandelid i Telenor Asia til DN.no.

Innbyggertallet i de seks områdene er rundt 600 millioner.

Telewings flyr flere steder
"Telenor har sikret nytt 1800 MHz spektrum i seks telekomsirkler i India gjennom sitt heleide datterselskap Telewings", skriver Telenor i en børsmelding.

Telewings fikk 5 MHz spektrum i hver av følgende sirkler: Andhra Pradesh, Maharashtra, Gujarat, Uttar Pradesh East, Uttar Pradesh West og Bihar.

- Vi står sterkt der allerede, og det var disse områdene det var viktigst for oss å sikre, sier Mandelid.

Samlet betaling er 40,18 milliarder indiske rupi (rundt 4,2 milliarder kroner), hvorav 33 prosent skal betales innen 10 dager og resten i ti like store avdrag i perioden 2015-2024.

Varer i 20 år
Spektrumlisensene er teknologinøytrale og har 20 års varighet, skriver Telenor i meldingen.

Den opprinnelige lisensbetalingen på 16,58 milliarder rupi (rundt 1,7 milliarder kroner) betalt av Uninor vil, når dette er bekreftet, bli trukket fra Telewings første innbetalinger.

Samtlige av Uninors eiendeler i disse seks sirklene, inkludert kunder, ansatte, partnere og infrastruktur, vil overføres til Telewings.

"Etter en vellykket overføring av virksomheten fra Uninor til Telewings vil Lakshdeep Investments bli Telenors nye partner i India med en eierandel på 26 prosent i Telewings, avhengig av regulatorisk godkjennelse", skriver Telenor.

- Det er viktig for oss å få ryddet opp i det regulatoriske slik at vi kan fokusere på det operasjonelle, sier Mandelid og sikter til at det har vært mye usikkerhet rundt Telenors rolle i India og lisenser som har blitt kanselert.

Selskapet har opplevd at deres partner i landet ble anklaget for korrupsjon og at deres mobillisenser er trukket tilbake.

Les: Fem dyrekjøpte lærdommer fra Telenors India-satsing (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.