Telenor mener indiske myndigheter har tatt steg i riktig retning. Det fremgår av en melding fredag.

Fredag har indiske myndigheter gjennom indisk media informert at regjeringen fredag har besluttet at startprisen for auksjonen for nye mobillisenser for hele India settes til 140 milliard indiske rupi.

Lavere enn anbefalingen
- Dette er lavere enn anbefalingen fra Telecom Regulatory Authority of India (TRAI), opplyser informasjonssjef Glenn Mandelid i Telenor-Asia.

TRAI mente minste prisen burde vært 19,4 milliarder kroner, 4,3 milliarder høyere enn fredagens vedtak.

- Positivt
Selskapet har tidligere bedt indiske myndigheter endre kravene som er satt for utrulling, båndbredde, betalingsbetingelser og startpris.

«Telenor har tidligere uttalt at indiske myndigheter måtte endre de foreslåtte betingelsene knyttet til utrullingskrav, tilgjengelig spektrum, betalingsbetingelser og startpris for at vi skal være i stand til å kunne delta i en kommende auksjon. Gjennom ulike rapporter i indisk media forstår vi at indiske myndigheter har tatt steg i positiv retning på alle av disse områdene», heter det i meldingen.

- Vi har sagt at det er fire punkter i reglementet som må endres for at det skal være mulig for oss å delta i auksjonen. Tre av dem har vært behandlet tidligere, og det fjerde ble behandlet i dag. Myndighetene har tatt steg i positiv retning på alle disse områdene, sier Mandelid.

Ingen beslutning ennå
Telenor mener imidlertid at selskapet likevel må vente til et komplett auksjonsdokument foreligger, «der alle betingelser knyttet til gjennomføringen av auksjonen og en fullstendig beskrivelse av hvilke rettigheter og plikter som følger med lisensene kommer klart frem».

Det blir nå oppnevnt en konsulent som skal utarbeide et så kalt information memorandum. Når dette skrivet foreligger, får selskapene som er interessert i å delta på auksjonen, en frist til å melde sin interesse. Telenor vil ta en avgjørelse på grunnlag av innholdet i dette dokumentet.

- Uansett vil vi ikke komme med noen beslutning på om vi vil være med i dag, men med minsteprisen på plass kan vi begynne å regne på dette. Det er ikke noe enkeltelement som er avgjørende for oss her, sier Mandelid på telefon fra Bangkok til NTB.

Med fredagens avkl#229, er de politiske føringene for de nye lisensene klare.

- Vi oppfordrer nå indiske myndigheter til å sikre en rask videre prosess slik at auksjonen kan gjennomføres innen tidsfristen 31. august, sier Glenn Mandelid. 122 lisenser skal auksjoneres bort før slutten av august.

Bryter med Unitech
På vei mot den viktige lisensauksjonen, legger Telenor ut det indiske mobilselskapet Uninor på auksjon og blir trolig eneste budgiver. Dermed kvitter de seg med sin tidligere partner Unitech, som torsdag kontaktet indiske myndigheter for å stanse auksjonen av verdiene i Uninor.

Telenor eier 67,25 prosent i Uninor og har dermed full kontroll over selskapet, som mister sine 22 lisenser 7. september. Det har Indias høyesterett bestemt på grunn av uregelmessigheter og mulig bedrageri i forbindelse med tildelingen av lisenser.

- For en tid tilbake varslet vi at vi ønsket å bryte samarbeidet med Unitech. Vi vil gå inn i auksjonen med en ny indisk partner, men vil gjerne kjøpe med oss verdiene som ligger i Uninor. Det vil si kundemasse, distribusjonsnett, distribusjonsapparat og partnere, sier Mandelid.



Les mer:
Unitech forsøker å stanse Uninor-auksjon
Telenor krever skilsmisse gjennom åpen auksjon
<b>Telenor: - Vi er ikke i India for å plante flagg</b>
- Hadde vært greit å vært foruten 20 milliarder kroner brukt i India (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.