Den sibirske domstolen utsatte idag Telenors ankesak i forbindelse med tapet i rettsaken mot småaksjonæren Farimex, der Telenor ble dømt til å betale 11 milliarder kroner, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Ankesaken vil bli gjenopptatt 24. mars 2010.

Les også: - Helt uhørt

En ny utsettelse betyr en ny periode med usikre milliardverdier for Telenor.

Telenor er dømt til å betale en erstatning på rundt 11 milliarder norske kroner til en minoritetsaksjonær i Vimpelcom. Denne dommen er anket, og nå utsatt, og i mellomtiden lever Telenor med frykten for at Telenors-aksjer i Vimpelcom blir tvangssolgt.

Ved begynnelsen av dagens høring la Farimex inn krav om at retten utsetter anken frem til saken Telenor East Invest har fremmet mot Farimex i USA har blitt tatt opp.

Telenor mener saken bør gå i USA, ettersom selskapet mener Farimex-saken bryter med aksjonæravtalen og at det i aksjonæravtalen står at tvister skal løses i retten her.

Telenors ankesak etter dommen i Omsk 2. mars 2009 skulle egentlig opp i Tyumen i Sibir 26. mai i år, men kom ikke opp før 10. juni etter klager om at tredjepart ikke hadde fått klar nok beskjed om saken. Den ble da utsatt til 30. september.

Les også:

Mange utsettelser
Telenor regner med at deres beste sjanse er å få anket rettssaken opp til Moskva. Men så langt har det blitt mange runder i Sibir, med flere utsettelser på grunn av formaliteter.

Pressetalsmann Dag Melgaard sa til TDN Finans igår at det var mest sannsynlig at saken blir utsatt igjen.

- Vi har vel ikke store forventinger eller forhåpninger. Mest sannsynlig er vel at det blir utsatt, sa Melgaard.

Les også: Telenor tror ikke på avslutning i Sibir

Les mer om det vanskelige russiske retssystemet: Slik fungerer russisk rett (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.