Telenor slapp med skrekken. Det er klart etter at budene i den store norske mobil-auksjonen i dag morges ble offentliggjort. Fra før av var det klart at Tele2 var den store taperen - et tap teleanalytiker Tore Aarønæs kaller "brutalt".

Nå viser det seg at selskapet som var nærmest å lide Tele2s skjebne ikke var noen ringere enn Telenor.

- Jeg tør ikke tenke på hva som hadde skjedd hvis vi ikke hadde fått frekvenser i 800-båndet, sier dekningsdirektør i Telenor, Bjørn Amundsen.

For blant de tre selskapene som vant lisenser var telegigantens bud klart lavest.

Resulater fra lisensauksjonen:

Mest fra nykommer
Gjennom auksjonen fikk staten inn totalt 1.758 millioner kroner. Av dette er det Telco Data som la inn mest penger, med 705 millioner. Telco Data var auksjonens store overraskelse, ettersom selskapet ble startet så sent som i slutten av oktober. Men det ble relativt raskt klart at de som sto bak var eierne av Ice, et selskap som selger mobilt bredbånd i Norge.

For prisen Telco Data betalt fikk de med seg en ekstra lisens i forhold til Netcom-eier TeliaSonera, så de to budene kan ha vært relativt like, og i Post- og teletilsynets tabell er TeliaSoneras bud plassert høyest.

Den eneste som skiller seg ut er Telenor, som med 453 millioner kroner lå klart under TeliaSonera.

Betalte minst
Det er foreløpig ikke klart hvor langt under dette Tele2 hadde lagt seg, for dette vil ikke Post- og teletilsynet avsløre. Men hadde de lagt inn et høyere bud, så ville det trolig vært mange frustrerte mennesker på Fornebu i disse dager. For denne mobilauksjonen handlet om kjernen av det å drive en populær mobiltjeneste i Norge i dag, nemlig muligheten til å tilby bred dekning med raskt mobilt bredbånd. Uten disse lisensene ville det trolig blitt svært vanskelig for Telenor å hevde seg mot Netcom i lengden.

Når det likevel gikk bra for Telenor er det klart at de egentlig er vinnerne - fordi de betalte minst for varen.

Les også: Denne milliardæren går tungt inn i mobil-Norge (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.