Den norske telekomgiganten Telenor la frem sine kvartalstall tidlig onsdag morgen, og slapp samtidig nyheten om at selskapet kjøper seg inn i verdens raskest voksende mobilmarked, India.

Les mer: Telenor med milliardkjøp

Nyheten, som allerede har sirkulert på ryktebørsen en uke, stjeler trolig oppmerksomheten fra Telenors resultat. Det er kanskje like greit.

Kvartalsresultatene viser at farten har avtatt i Telenors vanvittige omsetningsvekst, og at resultatene er svekket. Selv om Telenor omsatte for mindre i samme kvartal ifjor satt selskapet igjen med mer på bunnlinjen. Analytikerne har også estimert med langt bedre resultater enn det Telenor leverte dette kvartalet.

Analytikernes forventninger: Senker Telenor-forventningene

Utfordrende i Asia
Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas mener selskapet har en stabil utvikling i turbulente tider.

- Vi leverer et kvartal med sterk ebitda-margin og en solid kontantstrøm fra driften, til tross for redusert inntektsvekst, sier Baksaas i en pressemelding.

Han legger ikke skjul på at finanskrisen også påvirker Telenor.

- Vi ser også effekter av det nye og mer krevende økonomiske klima i våre markeder, sa Baksaas under selskapets kvartalspresentasjon. Han er forberedt på en periode med lavere global vekst.

- Men vi jobber langsiktig med å bygge oss opp en posisjon i de markedene vi er inne i, sa Baksaas.

Asia er et særlig utfordrende område, fordi inntektsutviklingen ifølge Baksaas fortsatt blir påvirket av makroøkonomiske forhold og sterk konkurranse.

- Hvis vi ser på Pakistan, så er det der vi har den svakeste utviklingen i forhold til hva vi hadde ventet, sa Baksaas på kvartalspresentasjonen. Telenor opplever her et utfordrende marked med redusert forbruk, økt konkurranse og høyere omsetningsavgift. Dette har påvirket både inntekter og marginer negativt dette kvartalet.

Holder fast ved målet
Telenor opprettholder selskapets guiding for 2008 om en inntektsvekst på rundt tre prosent med en ebitda-margin før andre inntekter og kostnader på over 31 prosent, og capex på rundt 20 prosent av inntektene, melder TDN Finans.



Dette er de rapporterte kvartalsresultatene. Proforma tall som inkluderer Kyivstar gir høyere driftsinntekter ( 27.620 millioner) og driftsresultat (ebitda 10.033 millioner).(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.