Som den tolvte mobiloperatøren i India lanserer Telenor i dag operatøren Uninor. I det selskapet selv kaller tidenes største lansering i telekomhistorien, åpnes det for salg mobiltjenester i syv indiske telekomregioner med 600 millioner innbyggere.

– Ved å lansere i syv regioner og med avtaler om roaming på plass for resten av landet er vi tilgjengelig over hele India fra dag én. Dagens lansering markerer en viktig milepæl i en lengre reise for å etablere oss som mobiloperatør i India", sier Stein-Erik Vellan, administrerende direktør i Uninor i en pressemelding.

Telenors konsernsjef er svært fornøyd med å kunne lansere en operatør som dekker hele India bare åtte måneder etter at selskapet gjorde sin første investering.

– Det er svært tilfredsstillende å være vitne til dagens lansering av Uninor i India. Etableringen av et mobilselskap av denne størrelsen på så kort tid er virkelig imponerende. Jeg er overbevist om at Uninor vil holde samme høye tempo fremover, sier Jon Fredrik Baksaas, konsernsjef i Telenor i en pressemelding.

Store forhold
India er Asias tredje største økonomi og har 1,2 milliarder innbyggere. På grunn av størrelsen har Telenor valgt en desentralisert organisasjonsmodell. Uninor skal styres fra 11 regionalkontorer og det er trent opp 1 800 ansatt i forkant av lanseringen. Det er 210 000 utsalgssteder for Uninor på plass fra dag én.

Telenor har satset på å dele infrastruktur med andre operatører for å kunne rulle ut et kostnadseffektivt nettverk i India.
Les også: Indisk mobilnett for 200 millioner dollar

Telenor-sjef Baksaas har tidligere sagt at han tror India blir langt hyggeligere enn Russland for Telenor.
Les mer: Baksaas: - India blir gøy (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.