Har du hørt om Pinterest? Nettstedet presenterer seg som en digital oppslagstavle, der du kan organisere og dele ting du er opptatt av.

Dette nettstedet opplever nå fenomenal vekst, og ifølge Comscore, har aldri noe nettsted passert ti millioner amerikanske brukere så raskt, skriver Techcrunch.com.

Inviterer med seg venner
Nettstedet skal ha blitt lansert i lukket beta i mars 2010, og grafen fra Comescore begynner på 418.000 brukere i mai 2011. Siden har veksten vært fenomenal, og allerede i januar var de oppe i 11,7 millioner unike brukere. Brukerne er dessuten svært aktive, med et snitt på 98 minutter per måned på nettstedet.

Nettverkstjenester har en tendens til å vokse svært raskt fordi brukerne inviterer med seg venner, og veksten blir eksponensiell. Men dette er altså rekord, vel å merke hvis du holder tilleggstjenester som Google + og nye Yahoo-kanaler utenfor. Rekorden gjelder bare uavhengige nettjenester.

Størst i midten
Pinterest skiller seg litt ut, fordi den er størst i statene midt i USA, ikke langs kystene, som vanligvis er først ute med det nyeste. Brukergruppen skal dessuten være dominert av 18-34 år gamle kvinner med god inntekt.

- Pinternest er en av de vakrest designede og virkelig engasjerende produktene jeg noensinne har brukt. De treffer en gruppe mennesker som hittil har blitt neglisjert av sosiale nettverk, skriver Teccrunch-leserer TJ Murphy·

Er dette nettsiden du skal bruke tiden på "etter Facebook"? Døm selv på pinterest.com.

Les også:
Facebook snart på børs

Facebook kan være verdt 100 milliarder dollar
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.