På dagen jobber Erik Storli (20) på Rema, på kveldene utvikler han programmer (apper) for Iphone.

Og det sistnevnte har virkelig kastet av seg.

På tre uker har den unge utvikleren tjent 230.000 kroner på Iphone-lommelykten han har laget, tilsvarende en årslønn i jobben på Rema i Bodø, skriver Dagens Næringsliv.

420.000 Iphone-brukere verden over har til nå lastet ned hans app Illumination, rundt 400.000 av dem i USA og 15.000 i Norge. Appen gjør at blitzlampen på Iphonen kan brukes som en lommelykt.

- Kom til meg i natt
Apples amerikanske reklamesystem Iad, gjør at Storli tjener penger hver gang lommelyktappen brukes i USA. Samme reklamesystemet finnes ennå ikke i Europa.

Erik Storli har ingen planer om å la suksessen hindre utviklingen av nye apper.

- Jeg tror det var den neste gode ideen som kom til meg i natt. Plutselig kom jeg på noe, men det må jeg holde for meg selv inntil videre, sier han til DN.

Les også: Apps! Der tjente han 10.000 til!

Dårlig app-etitt (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.