I fjor viste 3M frem en 46 tommers liggende berøringsskjerm på elektronikkmessen CES i Las Vegas, så hva nytt kunne de bringe til torgs i år? Jo, en maskin med berøringsskjerm på hele 84 tommer. Fjorårets nyhet har siden funnet veien fra konsept til produksjon, og koster rundt 6.500 dollar per enhet, skriver Wired.com. Kundene skal hovedsaklig være skoler, museer og bedrifter som bruker dem i konferanserom.

Veldig stor
De gigantiske skjermene styres altså med berøring av skjermen. Den kan henges på veggen som en tv, men presenteres liggende på messen, og minner dermed noe om nettbrett, rent formmessig. Men formatet er enormt. Skjermen på 84 tommer er ganske nøyaktig tre ganger større enn fjorårets utgave på 46 tommer. Sammenlignet med en Ipad er skjermen omtrent 75 ganger større.

Oppløsningen er på hele 3840x2160 piksler, men målt i piksler per tomme er det ikke så voldsomt. Skjermen kan kobles til en pc via en hdmi-port. Dette er foreløpig en prototype, så ikke forvent at den dukker opp på Elkjøp med det første.

Liten gigant
3M er slett ikke de eneste som satser på størrelse på CES. Lenovo presenterer også det de kaller to "gigantbrett". Det største av dem er en bordmaskin med kodenavn Gamma, med en skjerm på hele 39 tommer. Dette er faktisk gigantisk, selv om 3Ms maskin er 4-5 ganger større.

Les også: Verdens største smarttelefon

<b>- "Phablet" er årets dings</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.