I 2007 innførte Sør-Korea en lov som krever at folk bruker sine ekte navn og personnummer når de deltar på nettforumer på nettsider med mer enn 100.000 besøkende per dag.

Nå skal disse lovene være i ferd med å reverseres, etter en gigantisk skandale, melder Chinadaily.com.cn, som siterer Yonhap nyhetsbyrå.

Dette skjer etter at personlig informasjon fra rundt 35 millioner brukere av nettstedene Nate og Cyworld skal være stjålet i et hackerangrep forrige måned. Dataene som er kommet på avveie inkluderer brukerID, passord, personnummer, navn, mobiltelefonnummer og epostadresser. Slike opplysninger kan blant annet brukes til id-tyveri, som kan få alvorlige konsekvenser for de som rammes.

Det statlige pålegget har trolig sørget for at tyvene har fått en ferdig renset database av enorme proporsjoner, og dette er grunnen til at loven nå revurderes. Samtidig vurderes andre tiltak for å bedre sikkerheten på nett.

Tas opp på nytt
I Norge har flere tatt til orde for at aviser og andre fora bør tvinge brukerne til å oppgi fullt navn i nettdebatter. Disse forslagene har vært tatt opp før, og blitt gjentatt etter terrorangrepene 22. juli. Anonyme innlegg blir sett på som en av grunnene til at nettdebatt ofte fremstår som svært krass, respektløs og til tider hatefull. Man regner med at folk sier ting de ikke ville sagt under fullt navn.

Anders Behring Breivik opptrådte vel og merke ikke under pseudonym i sine nettinnlegg.

Les også:
Tappet for 250.000 kroner etter korttyveri
Mener flere må delta i ekstreme debatter (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.