Huawei lanserte rett før jul sin første treningsklokke, Huawei Watch GT. Selskapet har tidligere laget smartklokker, hvor helse naturlig nok har vært en av funksjonene, men Watch GT er noe annet. Den skal konkurrere mot klokker fra Polar, Garmin og Suunto – ikke Apple og Samsung, som Huawei vanligvis konkurrerer mot.

Design

Huawei Watch GT skjemmer ikke bort øynene. Den ser ut som et ganske klassisk herreur – den kommer i kun én størrelse – og velger du rett urskive, kan den se ganske «analog» ut også.

Tykkelsen er 1,6 centimeter på det tykkeste, heller ikke dette er ille. I løpet av en måned med testing er det ikke kommet riper i skjermen eller klokken for øvrig. Ringen rundt skjermen er keramisk, mens resten av rammen er aluminium. De delene som ikke er synlige ved bruk, er i et komposittmateriale. Remmene kan byttes ut. Klokken er vanntett ned til 50 meter.

Til lading brukes en original induksjonslader, såkalt trådløs lading. En times tid er alt man trenger for å lade klokken helt opp.

Batteriet er også klokkens aller sterkeste kort. Hvis man ikke trener veldig ofte, varer faktisk batteriet i hele to uker, selv når man bruker døgnkontinuerlig pulsovervåkning. Batteriet tømmes naturlig nok raskere om man trener ofte, men uansett ligger batteritiden langt foran alt av konkurrenter i dag.

Grunnen til at dette er mulig, er at Huawei bruker to forskjellige prosessorer i klokken. Den ene, som brukes når man ikke trener, bruker veldig lite strøm. Når det er behov for mer presise målinger, vil den andre prosessoren kobles inn.

Trening og aktivitet

Huawei har innsett at det finnes dem som er bedre på treningsteknologi enn dem selv. Derfor har de fått finske Firstbeat Technologies til å levere disse funksjonene. Firstbeat brukes også i klokker fra Garmin, Suunto og Sony. I tillegg til de vanlige sporingsfunksjonene under trening, har Watch GT også måling av oksygenopptak (som brukes til å tallfeste fysisk form og restitusjon) og avansert søvnmåling. Klokken har i tillegg til pulsmåling på håndleddet også høydemåler, barometer og kompass innebygget, samt tre typer posisjonslogging (gps, Glonass og Galileo).

Kombinasjonen av mye og god teknologi gjør at Watch GT faktisk er en reell konkurrent til de etablerte treningsklokkene på markedet. Den gjør presise målinger og gir detaljert informasjon om øktene dine. Pulsmålingen er heller ikke ille, selv om et pulsbelte fortsatt er det mest nøyaktige.

Watch GT bruker pulsmåling på håndleddet som de fleste andre treningsklokker. På undersiden sitter også kontaktpunktene for laderen.
Watch GT bruker pulsmåling på håndleddet som de fleste andre treningsklokker. På undersiden sitter også kontaktpunktene for laderen. (Foto: Magnus Eidem)

Et savn er muligheten til å utveksle disse dataene med andre tjenester. De blir liggende i Huawei Health-appen og kan kun deles med to andre trenings- og kostholdsapper (Google Fit og MyFitnessPal). Så her vil alle iherdige Strava-brukere bli skuffet.

Utvalget treningstyper i klokken er bredt, inkludert klatring og svømming både innen- og utendørs.

Brukeropplevelse

Huawei har utviklet et eget system for Watch GT, kalt LiteOS. Dette er grunnen til at de kan få så langt batteritid ut av klokken. Men det betyr også at det ikke finnes tredjepartsapper til klokken. Dette er vanlig for treningsklokker, men uvanlig for smartklokker.

Statistikk viser at de tre viktigste funksjonene i en smartklokke er å vise tid, måle aktivitet og vise varsler fra telefonen (samtaler, meldinger og lignende). Alt dette kan også Watch GT gjøre, så for de fleste brukere dekker den behovene.

Riktignok er ikke løsningen for varsler helt optimal, men Huawei sender jevnlig ut oppdateringer til klokken som gjør den bedre.

Å bruke klokken er veldig enkelt. Man bruker trykkskjermen og de to knappene til alt man trenger. Oppbygningen er logisk, og man blir raskt kjent med systemet.

Konklusjon

Huawei Watch GT er en positiv overraskelse innen treningsklokker. Batteritiden er overlegen og presisjonen er god. Det som trekker litt ned, er mangelen på å kunne dele data med andre apper. Klokken kan også pares mot Iphone, Samsung og andre telefoner, så Watch GT er ikke bare for Huaweis eksisterende kunder.

Dersom batteritid er viktig, og du ikke trenger å dele dataene, bør du absolutt vurdere denne treningsklokken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Huawei Watch GT støtter ikke tredjepartsapper og kan ikke dele data med så mange andre tjenester.
Huawei Watch GT støtter ikke tredjepartsapper og kan ikke dele data med så mange andre tjenester. (Foto: Magnus Eidem)