I et møte med kinesiske medier tirsdag kommenterte grunnlegger Ren Zhengfei utestengelsen fra det amerikanske markedet. Han sa blant annet at selskapet ikke ville la seg påvirke av forbudet og at det hadde et beredskapslager av prosessorer.

Mandag ble det kjent at både Google og prosessorprodusentene Qualcomm, Intel og Broadcom ville føye seg etter det amerikanske forbudet og stanse all handel med Huawei, som dermed rammer selskapet hardt.

– Amerikanske politikere undervurderer vår styrke. Vi kan ikke bli isolert, sa Ren Zhengfei.

Han sa også at Huaweis 5G-utvikling ikke vil bli påvirket av sanksjonene USA har rettet mot selskapet.

USA utsetter Huawei-forbud til august

Et amerikansk forbud mot å eksportere teknologi til det kinesiske selskapet Huawei er utsatt i 90 dager på grunn av juridiske forhold.

Den amerikanske boikotten av det kinesiske teleselskapet ble mandag utsatt til august, opplyste amerikanske tjenestemenn. Begrunnelsen som ble gitt var ingenting er endret på forbudet som president Donald Trump har bestemt, men tiden var nødvendig for tillate programvareoppdateringer og andre juridiske forpliktelser.

Presidenten har avgjort at Huawei utgjør en sikkerhetsrisiko på grunn av sine bindinger til kinesiske myndigheter og har erklært deres produkter uønsket i USA.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.